Γενική Συνέλευση Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας



     Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, στο κτίριο του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, η Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών του Νομού Μαγνησίας. Η Γενική Συνέλευση, αποτελεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό, το κυρίαρχο και ανώτατο όργανο της Δ.Κ.Μ.

Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας, η Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό των ενεργειών, κατά την διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην δημιουργία και λειτουργία του επίσημου ιστολογίου της Δ.Κ.Μ., στην επιτυχημένη διενέργεια του Πανελληνίου Συνεδρίου Δ.Κ.Μ. στο Βόλο, στις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των Μηχανικών με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, καθώς και στη διενέργεια εκδηλώσεων με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και την διασφάλιση της ενότητας.

Στη συνέχεια της Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε αναφορά στο μεγάλο εκλογικό ποσοστό 48% που συγκέντρωσε η Δ.Κ.Μ., κατά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΕ Μαγνησίας. Ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας και πρώτος στη σχετική ψηφοφορία κ. Καραγιάννης, ευχαρίστησε, για μία ακόμη φορά, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Δ.Κ.Μ. για τη μεγάλη τους συνεισφορά. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη τα οποία δεν κατάφεραν τελικά να εκλεγούν, τονίζοντας ότι η μεγάλη νίκη οφείλεται κυρίως σε αυτούς που «έβαλαν πλάτη», έφεραν προσωπικούς σταυρούς και τελικά είδαν μπροστά τους τις πλάτες άλλων. Δεσμεύτηκε ότι και τα μέλη αυτά θα έχουν διαρκώς, λόγο και άποψη για τα τεκταινόμενα, τόσο στο εσωτερικό της ΔΚΜ όσο και στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ακολούθησε ενημέρωση, από εκλεγέντα στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας μέλη της ΔΚΜ Μαγνησίας, για τις επίσημες μετεκλογικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Τα μέλη αυτά, ευχαρίστησαν τον κ. Καραγιάννη που ως Εκπρόσωπος του συνδυασμού, οδήγησε την ΔΚΜ σε εκλογικό θρίαμβο. Τόνισαν επίσης ότι ο ίδιος, ακολούθησε πιστά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τις εκλογές. Στη συνέχεια και μπροστά στην επαπειλούμενη διάσπαση της παράταξης, εξάντλησε κάθε περιθώριο για την εξεύρεση συναινετικών και ενωτικών λύσεων, καταθέτοντας τρεις γόνιμες εναλλακτικές προτάσεις και συγκεκριμένα: α) Προεδρία Δ.Ε. ΤΕΕ από τον ίδιο για μία και μοναδική θητεία, β) Προεδρική θητεία 1/2 - 1/2 εκ περιτροπής, γ) υπόδειξη τρίτου προσώπου ως Προέδρου Δ.Ε., στις οποίες δυστυχώς, μέρος τον εκλεγέντων δεν ανταποκρίθηκε. Πραγματοποιήθηκε επίσης ιδιαίτερα καυστική αναφορά στις άστοχες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της 1ης ειδικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας από μη παρόντα μέλη και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ενδεχόμενη απώλεια έδρας της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας.

Στη συνέχεια, τέθηκε προς συζήτηση, θέμα σχετικό με το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας σε συνδυασμό με το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Κ.Μ. και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο καταστατικό, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Ακολούθησε η διαδικασία υπόδειξης υποψηφίου Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, προερχόμενου από τους κόλπους της παράταξης και πραγματοποιήθηκε σχετική ψηφοφορία από την οποία προέκυψε ομοφωνία επιλογής στο πρόσωπο του  κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη. Διευκρινίσθηκε επίσης ότι το σύνολο των εκλεγμένων στην τοπική Αντιπροσωπεία μελών της Δ.Κ.Μ. οφείλουν να σεβαστούν την συγκεκριμένη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως και να υποστηρίξουν τον κ. Καραγιάννη. Στο πλαίσιο αυτό, «ιδρυτικά & ιστορικά» μέλη της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας, προσφέρθηκαν, ως εγγυητές της ενότητας, να διασφαλίσουν την εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως και εξουσιοδοτήθηκαν να αντιμετωπίσουν όσους πιθανόν τις αμφισβητήσουν καθώς, όπως προβλέπεται, είναι υποχρεωτική η καθολική εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως.

Ο κ. Καραγιάννης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Δ.Κ.Μ. για την ομόφωνη επιλογή τους, δήλωσε θιασώτης της ομαδικής λειτουργίας και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη των αποφάσεων και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της  Δ.Κ.Μ. και του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Από τους παρευρισκόμενους τονίστηκε τέλος ότι, στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα, ο ρόλος των Μηχανικών οφείλει να είναι δυναμικός, ουσιαστικός, γόνιμος & δημιουργικός και η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες της τις δυνάμεις για να τον διασφαλίσει.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις προβλεπόμενες αρχαιρεσίες για την νέα Διοικούσα Επιτροπή της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας. Ο κ. Κ. Καραγιάννης επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας. Αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας εξελέγη ο κ. Ε. Τσιρνόβας, και Γραμματέας της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας η κ. Α. Χατζηγεωργίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλόπιτα ΔΚΜ Μαγνησίας.

Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας η επίσημη Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας.

Βασιλόπιτα ΔΚΜ Μαγνησίας 2014 - Φωτορεπορτάζ