17 Δεκεμβρίου 2013 - Επιστολή Εκπροσώπου Δ.Κ.Μ. κ. Καραγιάννη


Αγαπητοί συνάδελφοι - μέλη της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας,

Πληροφορήθηκα ότι απεστάλη προς εσάς, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα – πρόσκληση από την κ. Αντωνίου. Σας ενημερώνω ότι για την ενέργεια αυτή δεν είχε προηγηθεί καμία απολύτως ενημέρωση και συνεννόηση μαζί μου. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, έγινα παραλήπτης πολλών παραπόνων, καθώς ερμηνεύτηκε ως μία (ελπίζω ακούσια) κίνηση διατάραξης της ενότητας της παράταξης. Σε κάθε περίπτωση, η ενημέρωση για τις διαδικασίες δεν μπορεί να γίνεται αυτοβούλως, χωρίς συνεννόηση με τον Εκπρόσωπο του Συνδυασμού.

Επί τη ευκαιρία και καθώς διαφάνηκε από την πρώτη μας μετεκλογική συνάντηση ότι, αρκετοί από εσάς, πιθανώς δεν γνωρίζουν επακριβώς τι είναι ο Εκπρόσωπος του Συνδυασμού, σας ενημερώνω ότι:
 Είναι το πρόσωπο εκείνο που, μέσω της Υπεύθυνης Δήλωσης που όλοι υπογράψαμε:
- εξουσιοδοτήθηκε για να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης και να την οδηγήσει στα καλύτερα δυνατά εκλογικά αποτελέσματα. 
- όφειλε να προσπαθήσει κυρίως για τη γενικότερη καλή εικόνα της παράταξης, όταν οι περισσότεροι συνυποψήφιοι είχαν ως κύριο μέλημα την ατομική σταυροδοσία.
- όφειλε να είναι παρών σε όλες τις, σχετικές με τις διαδικασίες, συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν.
- φροντίζει για την ακρίβεια των στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στο εκλογικό υλικό.
- φροντίζει για τον συντονισμό και την προώθηση των θέσεων της παράταξης μέσω των e-mail του ΤΕΕ.
- φροντίζει για την δημιουργία και την διαρκή ενημέρωση της ιστοσελίδας του Συνδυασμού.  
- φροντίζει για να διασφαλιστούν οι προβλεπόμενες από το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας διαδικασίες και θέσεις της παράταξης.
Είναι τέλος το πρόσωπο εκείνο που, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκπροσωπεί επισήμως το Συνδυασμό, στις συζητήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παρέλκει της παρούσης επιστολής η ανάλυση για το αν η εκπροσώπηση του Συνδυασμού ήταν επιτυχής, καθώς θεωρώ πως το νικηφόρο εκλογικό ποσοστό, πιστώνεται στον κάθε έναν από εσάς ανεξαιρέτως, καθώς επίσης και στους συναδέλφους που έδωσαν έναν όμορφο εκλογικό αγώνα και δεν μπόρεσαν τελικά να εκλεγούν. Και για αυτό είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, σας κάλεσα σε μία πρώτη συνάντηση / συζήτηση που κινήθηκε στο πλαίσιο:
- Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος, συμπεράσματα & προτάσεις.
- Επιλογή εκπροσώπων για συνομιλία με τις υπόλοιπες παρατάξεις.
- Θέσεις που θα διεκδικήσουμε ως παράταξη στην Διοικούσα Επιτροπή και την Αντιπροσωπεία.
- Υποβολή υποψηφιοτήτων για Αντιπροσωπεία, Διοικούσα Επιτροπή & Πρόεδρο Δ.Ε.

Μέσα από την επιχειρηματολογία, που κατά τη διάρκεια της συνάντησης σας ανέπτυξα, κατέθεσα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την Προεδρία του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ωστόσο, για τη θέση του Προέδρου, κατετέθη και δεύτερη υποψηφιότητα, γεγονός που με υποχρέωσε στο να σας αναπτύξω όλες τις προβλεπόμενες και συνιστώμενες διαδικασίες, προκειμένου η παράταξη να κινηθεί ομόπνοα και ενωτικά.

Σ’ αυτό το ενωτικό πλαίσιο, ζήτησα να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με την συνάδελφο κ. Καπούλα, η οποία κατέθεσε την δεύτερη υποψηφιότητα, προκειμένου να ακούσω τις απόψεις της και να εξαντλήσω από πλευράς μου, τα περιθώρια συναινετικής επίλυσης του ζητήματος. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ήταν - δυστυχώς - άκαρπη.

Παραμένοντας πεπεισμένος ότι διαπράττω το σωστό, καθώς οι απόψεις μου αντικατοπτρίζουν τις θέσεις και τις πρακτικές της κεντρικής Δ.Κ.Μ., δεν διατίθεμαι να επαναπαυτώ και να αγκιστρωθώ στην επιχειρηματολογία που θα ορίσει αυτομάτως ως υποψήφιο Πρόεδρο, τον πρώτο σε σταυρούς από την απόλυτα δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 770 συνάδελφοι.

Τουναντίον και προκειμένου να διασφαλίσω την απόλυτη ομαλότητα, την ενότητα της παράταξης, και κυρίως την επόμενη ημέρα, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, όσον αφορά το ζήτημα της Προεδρίας του ΤΕΕ Μαγνησίας, προχώρησα στην υποβολή τριών εναλλακτικών προτάσεων, τις οποίες και σας παραθέτω:
-        Προεδρία της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας από τον  πρώτο σε ψήφους, για μία και μοναδική θητεία. Σ’ αυτό το διάστημα θα αφιερωθώ αποκλειστικά στο ΤΕΕ, διαθέτοντας το σύνολο του χρόνου μου. Μετά το πέρας της θητείας, στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες, θα είμαι δυναμικά και ενωτικά παρών, χωρίς να διεκδικήσω εκ νέου θέση στη Διοικούσα Επιτροπή.
-        Θητεία εκ περιτροπής, με εναλλαγή του πρώτου από τον δεύτερο σε σταυρούς, στο ήμισυ της θητείας. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλαίσιο, προεκλογικός καθορισμός της διαδικασίας υπόδειξης Προέδρου για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
-        Υποστήριξη τρίτου προσώπου κοινής αποδοχής, προερχόμενου από τους κόλπους της παράταξης, για την Προεδρία της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασιλόπιτα ΔΚΜ Μαγνησίας.

Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας η επίσημη Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας.

Βασιλόπιτα ΔΚΜ Μαγνησίας 2014 - Φωτορεπορτάζ